سفارش تبلیغ
صبا ویژن

داستان قطعی‌های مکرر تلگرام در ایران حاشیه‌های زیادی در مورد ادامه فعالیت این اپلیکیشن پیام‌رسان در...

 

 

در ادامه با کافه دوستی همراه باشید.

 

 

داستان قطعی‌های مکرر تلگرام در ایران حاشیه‌های زیادی در مورد ادامه فعالیت این اپلیکیشن پیام‌رسان در کشورمان به وجود آورده است. خبرگزاری ایسنا در خبری عنوان کرده که احتمال دارد روز چهارشنبه، 6 آبان، تلگرام مجبور شود با کاربرانی ایرانی‌اش خداحافظی کند.

به گزارش جی‌اس‌ام و به نقل از خبرگزاری ایسنا، برخی اخبار منتشرشده در روزهای گذشته گویای آن است که کارگروه فیلترینگ روز چهارشنبه در قالب جلسه‌ای به بررسی بحث فیلترینگ تلگرام خواهد پرداخت.

داستان فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی موبایل، که در همان ابتدای راه با فیلتر شدن «وی چت» شروع شده بود، در دولت یازدهم با سرعتی کمتر پیش رفت. با این حال طی همین مدت نیز دسترسی به وایبر، که به‌نوعی زمانی محبوب‌ترین نرم‌افزار مردم بود، آن‌قدر با کندی همراه شد که کاربران موج مهاجرت به تلگرام را آغاز کردند و بدین ترتیب در حرکتی خودجوش و البته از روی اجبار، که ظاهرا ربطی هم به فیلترینگ نداشت، عطای استفاده از وایبر را به لقایش بخشیدند.

 

 

حال حدود یک سال از این داستان می گذرد و این روزها دسترسی به تلگرام هم با اما و اگرها، کندی‌ها و اختلالات مختلف همراه شده است. حتی همین هفته گذشته بحث فیلتر شدن این نرم‌افزار در میان تمام کاربرانش پیچید و مدیران تلگرام این‌گونه خبر دادند که به‌دلیل مخالفت این شرکت با شنود اطلاعات کاربران، دولت ایران تلگرام را فیلتر کرده است. البته وزارت ارتباطات خیلی زود این خبر را تکذیب کرد و اعلام کرد: از سوی این وزارتخانه اقدامی برای فیلتر کردن تلگرام صورت نگرفته است.

در برخی سایت‌ها اعلام شده است کارگروه تعیین محتوای مجرمانه رایانه‌ای روز چهارشنبه هفته جاری در قالب جلسه‌ای به بررسی موضوع فیلترینگ تلگرام خواهد پرداخت. نکته دیگر آنکه برخی اعضا از جمله دبیر این کارگروه از مدت‌ها قبل بر لزوم پالایش این شبکه تاکید داشتند و طی روزهای گذشته سایت «گرداب»، وابسته به سازمان بررسی جرایم سازمان‌یافته، با این مقدمه نوشت: ارائه استیکرهای غیراخلاقی یا ساخت استیکر با تصاویر کاربران دیگر نخستین حاشیه تلگرام بود. درحالی‌که گمان می‌رفت این اقدامات باعث می‌شود کاربران ایرانی نتوانند از تلگرام استفاده کنند، اما موضوع با همکاری شرکت مذکور به فیلتر ختم نشد. واضح است که مدیران تلگرام نیز نمی‌خواهند حجم بالای مخاطبان ایرانی خود را و منافعی را از دست بدهند که از این ناحیه به آنان می‌رسد.

اکنون پس از غیرفعال شدن این امکان، دو امکان ایجاد ربات و کانال، محلی برای جولان برخی افراد سودجو شده است؛ عده‌ای که به‌صورت فردی یا سازماندهی‌شده در پی نشر محتوای خاص روی گوشی‌های مردم‌اند؛ محتوایی که به نظر می‌رسد با همه بندهای فهرست مصادیق محتوای مجرمانه (موضوع ماده 21 قانون جرایم رایانه‌ای) قابل تطبیق است.

اینک استفاده از بستر تلگرام برای انتشار محتوای مجرمانه موجب نگرانی سایر کاربران شده است؛ چراکه با تداوم وضع موجود احتمال دارد دود بی‌فرهنگی این عده به چشم همه کاربران برود. تعدادی از کاربران، با درک اهمیت این موضوع، در گروه‌های خود مباحثی مانند راه‌اندازی کمپین درخواست از این سایت‌ها برای خروج از تلگرام را مطرح می‌کنند.

 

منبع: ایسنا






تاریخ : سه شنبه 94/8/5 | 8:17 عصر | نویسنده : Mohammad | نظرات ()
لطفا از دیگر مطالب نیز دیدن فرمایید
.: Weblog Themes By SlideTheme :.

  • سه میل